“El cos impulsa l’arquitectura sense Límits. Farem del barri el que vulguem “.

“El cos impulsa l’arquitectura sense Límits. Farem del barri el que vulguem “. Ferran Soriano

Avui el Parc de Bellvitge acull la festa de la XIX setmana gallega de #LH. Per si no se sabia és un parc que existeix gràcies a la incessant lluita dels veïns que van protegir la massificació de més edificis i blocs en pro del benestar i zona verda dels seus conveïns.
De fet, una abstracta figura de l’escultor Ferran Soriano assenta la memòria de la lluita veïnal.

Monument que l’Ajuntament de l’Hospitalet i l ‘AVV van encarregar, pel 30è aniversari, en memòria i homenatge dels homes i dones que amb su esforç i lluita aconseguiren un barri Millor.
“Conseqüències d’equilibris” de Ferran Soriano.

cultura 18. 05. 2001

Inaugurada una escultura de Ferran Soriano a Bellvitge.
Amb “Conseqüències d’equilibris” l’autor mostra com el cos impulsa l’arquitectura sense límits.
L’escultura, feta amb acer inoxidable, te 4 metres d’Alçada, 6 de llargada i un metre i mig d’amplària i ha estat col·locada al parc metropolità de Bellvitge amb la confluència de la segona fase del parc, coincidint amb el 30 aniversari del barri.
L’escultura simbolitza, segons Ferran Soriano la força de la gent que va ajudar a consolidar el barri de Bellvitge. “El títol, Conseqüències d’equilibris, em lliga molt amb un barri en el qual em sento molt implicat i amb unes vivències que són de primera mà, sense intermediaris”, ha explicat Soriano.

L’escultor fa 32 anys que viu a Bellvitge. “Quan vaig arribar pensava que l’cap de dos mesos ja me’n aniria; però la gent que hi viu i el barri en el seu conjunt m’ha anat guanyant poc a poc”, ha explicat Ferran Soriano.

L’escultura està formada per tres elements: 1 tors d’home-dona, 1 triangle i 1 cub. “Dels cossos de l’home i la dona surt 1 braç allargassat cap amunt i a dalt de tot hi ha 1 cub, símbol de l’arquitectura de Bellvitge”, ha explicat l’autor, que afegeix “el cos impulsa l’arquitectura sense límits. Farem del barri el que vulguem “.

Ferran Soriano té escultures a molts indrets de l’Hospitalet, a Santa Eulàlia Vol de coloms és la més antiga, doncs ja fa 25 anys; Tuzla a l’avinguda Isabel la Catòlica cantonada Josep Tarradellas; a la rambla de la marina Fusions i una altra, Selene a la cantonada amb el carrer Primavera, al Centre d’Art Alexandre Cirici.

L’escultor també té obres seves a Barcelona, a la Masia del Barça, a Sant Pere de Ribes, Sant Feliu de Guíxols, Begues etc .. També hi ha escultures de Soriano a Nova York, França, Portugal i Holanda.

L’artista va Començar al món de l’art a l’any 1966 ia l’any 1976 ja va fer la seva primera obra.

Finalment l’AMB Associació metropolitana de Barcelona s’enorgulleix del parc que avui llueix enmig de tant ciment. La victòria d’un pulmó protegit.

 

http://perfil.amb.cat/web/mmamb/parcs/parc_de_bellvitge

 

Screenshots_2016-07-02-12-06-37

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: